Min blogglista

20 januari 2012

Vilja 10 månader ♥

Jag har ju glömt att uppdatera om Vilja på senaste tiden, eller glömt, jag hade tänkt ta det i ett eget inlägg så här kommer det.

Vilja har mer och mer börjat visa oss sin alldeles egna personlighet, även om jag länge har tyckt att hon visat det men nu är det nog mer. Hon har sin egen vilja så flera gånger om har vi fått konstaterat att vi valt alldeles rätt namn på henne. Hon lyssnar inte på nej (okej ibland händer det att hon gör det) men hon vet när hon gör något "fel" och oftast får du ett sockersött leende till svar. ;) Hon började ju krypa då hon var kring 6 månader så det kan hon ju men det går bara snabbare och snabbare och ingenting är ett hinder för hon, hon tar sig över det mesta. Hon gillar att klättra på allt och ställer sig upp mot allt som är högre än golvet. Idag t.ex. har hon hunnit ställa sig mot kylen/frysen för att kika vad som finns i kylen, ställt sig mot diskmaskinen & hennes egen stol vilken hon även försökte klättra upp i.

Hon står gärna i soffan och tittar ut genom fönstret - hon vet ju att pappa brukar vara ute och skotta snö! Hon klättrar även gärna efter ryggstödet och busar i soffan. Hon har börjat så smått att gå efter saker. I soffan har hon dock gått några veckor men nu gör hon det även runt soffan, runt bordet, efter tv-bänken osv. Vilja är även jätteduktig på att förstå saker, och man märker att hon förstår vad man säger. Hon brukar somna med sin mumintroll-nalle och hon vet t.ex. att det är mumin. :) Hon vet även att hon inte får ha tutten/nappen mer än då hon sover så hon kan sno den och sätta sig under bordet och snutta på den, annars går det lika bra med huvudet på en duplo-gubbe! ;) Man har väl i och för sig sett att hon förstått tidigare också men det blir tydligare det också. Hon kan klappa händerna & vinka. (även det har hon gjort ganska tidigt men "utvecklat" så det är tydligare) Hon säger "mamma" "bappa" "kakka" "itta" = titta och "däääh" = där osv. Hon har upptäckt lampan då hon var runt 9 månader så hon kan även peka på den om man frågar var lampan är. Hon säger "boh boh" då och skäller då hon ser en hund, eller ja i princip vilket djur som helst! Hon låtsas vara blyg ibland även om det är människor hon träffar ofta. Hon äter bra, sover bra och verkar må bra vad vi kan se i alla fall. *pepparpeppar* :) Vikt & längd har vi dock inte koll på än eftersom vi ska till BVC först på måndag. ;)

Övrigt om Vilja är att hon ÄLSKAR leverpastej, att bada & hundar! (dock ska dom helst inte komma till henne, hon vill gå till dom) Hon gillar även att vara ute & hon ska smaka allt vi äter och dricker enligt henne (dock försöker vi att inte ge henne onyttiga saker). :)
Ja, det var alltså en liten uppdatering om hennes utveckling. Tänk att det är mindre än två månader kvar tills hon fyller 1 år! ♥


Hade tänkt sätta in en massa bilder men den ville inte som jag ville... får lägga till dem i efterhand. :/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar