Min blogglista

24 september 2011

Vilja-uppdatering, såklart ;)

Med risk för att säga för mycket men mammas lilla gumma har blivit så duktig på att somna i sin egen säng. ♥ *pepparpeppar* Hon har aldrig gjort det förrän i söndags. Då tog det ungefär en timme att få henne att somna, och idag tar det knappt 10 minuter. Kanske även ska tillägga att hon inte sovit i sin egen säng alls på minst en månad innan söndag, ops! Under semestern fixade vi till hennes dygnsrytm från att somna mellan 22-00 och sova till 10-12 på dagen sover hon nu ungefär 19-20 till 08:30. Det innebar dock att vi lät henne sova med oss då vi var så nöjda över att hon ändrat sina tider och så är det ju så himla mysigt att sova med henne! ♥ :)

Innan Vilja gick och la sig idag så hade vi soffmys en stund så kvällsgröten skulle hinna ner en bit. Hon satt i princip själv i soffan och lekte med sin anka, kollade på tv eller bet på sin nya tutte. (inte på nappen) Hon satt även och studsade ibland men ramlade hör och häpna inte en enda gång! Hon har blivit så duktig även med det. ♥

Maten går även den framåt. Vi fick dock ändra "strategi" litegrann så istället för att bara ge henne ett mål mat på dagen får hon ett mellanmål kring halv 11-11  ett "huvudmål" kring 14-15 och gröt som kompletterande kvällsmål eller vad man ska kalla det. Igår fick hon även ett litet mellanmål mellan huvudmålet och gröten. Jag ammar henne dock fortfarande i princip efter varje mål samt morgon, kväll & på natten om det behövs, och hon verkar fortfarande vilja ha bröstmjölk också trots att hon äter ungefär en halv såndär lite större barnmatsburk till huvudmålet. Funkar himla bra såhär och fortsätter det bara så kör vi nog på så ett tag. Eventuellt att välling hade varit bättre på kvällen (hon stoppar bättre på det) men då hon är van bröstet är hon lite känsligare för flaskan, speciellt på kvällen så vi får ta det lite senare så rutinerna inte förstörs när vi nyss har hittat dem! :)

 Vilja på tacomiddag hos farmor & farfar för någon vecka sedan! ♥
Det är ju så roligt att äntligen få vara med även vid matbordet!
Vilja förra helgen! ♥
Pappa har själv valt kläder & klätt henne i en svart body "my dad rocks"... ;)

(samtliga foton är snodda från fejan av Viljas farmor ;))

1 kommentar:

  1. Harry har aldrig tyckt om välling på kvällen, utan har bara ätit gröt och det har funkat bra det med :)

    SvaraRadera